Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Τo Πνεύμα του Vincent ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ


Με <<ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ VINCENT>> υποδέχεται για τέταρτη φορά η Σύρος τον κ. Νίκο Λυγερό.
Ο Ναυτικός Ομιλος Σύρου με 117 χρόνια ιστορία (έτος ιδρύσεως 1893 ως Ομιλος Ερετών Ερμουπόλεως), υπηρετώντας το δίπτυχο Αθλητισμός-Πολιτισμός , διοργανώνει έκθεση με έργα του Νίκου Λυγερού στην Αίθουσα Τέχνης στην Ερμούπολη στις 2 Οκτωβρίου 2010.
Ο Vincent Van Gogh εμπνέει τον Νίκο Λυγερό , ο οποίος τονίζει ότι, η κρίση του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου είναι πολυδιάστατη , επισημαίνοντας ότι δεν ήταν ένας τυχαίος ζωγράφος, αλλά ήξερε να μιλήσει , έγραψε για τα έργα του, τα σύγκρινε και είχε πολλές επαφές και με άλλους Γάλλους ζωγράφους που έχουν μείνει στη μνήμη της ανθρωπότητας.
Ο Νίκος Λυγερός γεννήθηκε στο Βόλο το 1968 αλλά σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά του στη Γαλλία. Είναι ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο, κατέχει τον υψηλότερο δείκτη ευφυίας IQ στην κλίμακα Stanford-Binet με 189 βαθμούς. Καθηγητής μαθηματικών και πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Λυών , της Θράκης, Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Πολέμου, Επιστημονικός Σύμβουλος του Μουσείου Καραθεοδωρή, του μεγαλύτερου μαθηματικού της σύγχρονης Ελλάδας Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, συγγραφέας, σκηνοθέτης, ποιητής ,ζωγράφος κ.λ.π.
Ο Σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου θεωρώντας μεγάλη τιμή την παρουσία του Νίκου Λυγερού , στηρίζει την έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου